test

BLOG

3 woon- en tuintrends van dit moment

De afgelopen twee jaar hebben we veel tijd in ons huis én onze tuin doorgebracht. Meer dan we ooit hadden verwacht. Dit heeft onze manier van wonen flink veranderd. Kamers zijn omgetoverd tot kantoren en de tuin is een plek geworden om even helemaal tot rust te komen. 

De afgelopen twee jaar hebben we veel tijd in ons huis én onze tuin doorgebracht. Meer dan we ooit hadden verwacht. Dit heeft onze manier van wonen flink veranderd. Kamers zijn omgetoverd tot kantoren en de tuin is een plek geworden om even helemaal tot rust te komen. Voor veel mensen is het daarom nóg belangrijker geworden om zowel binnen als buiten fijne plekken te creëren. Plekken waar u zich thuis voelt en andere mensen graag welkom heet.

Zijn uw huis en tuin al helemaal naar uw zin? Of kunt u nog wel wat inspiratie gebruiken, rondom de woon- en tuintrends van dit moment? In deze blog zetten wij de laatste trends op het gebied van wonen en tuin voor 2022 voor u op een rij.

Woon- én tuintrend 1: Verbinding tussen binnen en buiten

In 2022 wordt het verbinden van binnen met buiten een nóg belangrijkere trend dan vorig jaar. Dit kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan het doorleggen van tegels van binnen naar buiten óf het plaatsen van een (terras)overkapping, veranda, serre of vouw- of schuifwanden.

De vouwwanden zijn een opkomende trend in Nederland die langzaamaan terrein beginnen te winnen van de schuifpui en openslaande deuren. Met een vouwwand verdwijnt de grens tussen uw woning en tuin óf tussen uw woon- en eetkamer. De wand kan namelijk volledig open en dicht. Dit biedt u de mogelijkheid om twee ruimtes gemakkelijk met elkaar te verbinden. De vouwwanden zijn opgebouwd uit zeer slanke aluminium profielen, wat de hoeveelheid glas ten goede komt.

Het grootste voordeel van een vouwwand ten opzichte van een schuifpui? U kunt de vrijwel de gehele achterwand openen. Een vijf meter brede vouwwand laat zich moeiteloos samenvouwen tot een pakket van 50-80 centimeter. Dat noemen we nog eens een vloeiende overgang van binnen naar buiten! Als leverancier van Solarlux vouwwanden kijken wij bij een adviesgesprek naar uw situatie (en wensen) en vinden wij samen de best passende oplossing.

Woontrend 2: Thuiswerkplek

We ontspannen niet alleen vaker thuis, we werken er ook meer. Het afgelopen jaar is deze trend een belangrijke rol in onze woning gaan spelen én dat zal in 2022 niet anders zijn. Dat vergt veel creativiteit bij de inrichting van een huis. U heeft misschien ook wel gemerkt dat niet elke ruimte binnen uw huis geschikt is voor een thuiskantoor.

Stel: u heeft een zolder met een schuin dak, waardoor er te weinig ruimte is om de ruimte om te toveren tot een werkplek. Bedenk dan eens of een dakkapel of dakopbouw iets voor u is. Hiermee kunt u in uw woning in één klap één of twee extra kamers creëren. Of de ‘rommelkamer’, met het slecht isolerende kozijn, dat nu fulltime als thuiskantoor in gebruik is. De tocht, koudeval en het omgevingsgeluid vanuit het raam zijn ineens een storende factor. Een nieuw kozijn met HR++ of triple HR+++ glas is dan een eenvoudige en zeer functionele oplossing. Maar ook in de tuin worden steeds vaker werkplekken gecreëerd, door bijvoorbeeld een schuur of tuinhuis te isoleren en om te toveren tot thuiskantoor. En met uitzicht op de natuur is inspiratie gegarandeerd!

Woontrend 3: Raamdecoratie

De derde en laatste trend die we in deze blog willen uitlichten, is multifunctionele raamdecoratie. In 2022 zijn we namelijk meer op zoek naar rust en gemak en daar speelt dit type raamdecoratie naadloos op in. Raamdecoratie die elektrisch te bedienen is of binnen een paar stappen voor uw raam hangt; u gaat het steeds vaker zien in 2022. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Inblindz die wij aanbieden. De raamdecoratie -jaloezieën, plissés en duplissés- wordt in isolatieglas geïntegreerd en is volledig elektrisch te bedienen. Daarbij heeft het elektrische systeem als voordeel dat u meerdere elementen tegelijk kan bedienen via een app op u telefoon of tablet.

Bent u van plan om binnen met buiten te verbinden, een thuiswerkplek te creëren óf bent u toe aan (gemakkelijke) raamdecoratie voor in uw woning? Kokall adviseert u graag over de oplossing die het beste bij uw wensen en woning past! U bent van harte welkom in onze showroom om de verschillende materialen, kleuren en texturen van onze prachtige producten zelf te zien én te voelen. Een afspraak maken kan telefonisch (033 – 298 84 39), per mail via info@kokall.nl of klik hier om via de website een adviesgesprek aan te vragen.

Ook interesse in onze producten?

VRAAG ADVIESGESPREK AAN

Meer wereldnieuws

Ontdek
de wereld van Kokall Kozijnen en Bouw in onze showroom

Wilt u de wereld van Kokall Kozijnen en Bouw ontdekken? U bent van harte welkom in onze showroom! Ook zonder afspraak. Wilt u een gericht adviesgesprek? Dat kan. Check dan eerst even in door een adviesgesprek aan te vragen!

Klik hier voor het aanvragen van uw adviesgesprek