40 graden? Kunststof kozijnen bieden extra warmtewering!

Na twee dagen waarop de temperatuur tot boven de 30 graden steeg, kan het vandaag lokaal zelfs 40 graden worden. Veel water drinken, geen al te zware inspanning leveren én ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten houden! Met warm weer hebben we al snel de neiging om alles open te zetten, maar wist u dat u beter alles dicht kan houden? Bovendien kunnen nieuwe (kunststof) kozijnen zorgen voor extra warmtewering. Zo zit u er de volgende hittegolf een stuk koeler bij!

Isolerende kozijnen

Met (extreem) warm weer denken we direct aan aircosystemen om het huis koel te houden, maar niet iedereen realiseert zich dat kozijnen ook een belangrijke rol kunnen spelen in het op peil houden van de temperatuur. Met oude kozijnen gaat er bijvoorbeeld niet alleen veel warmte verloren als het buiten koud is, maar komt er ook veel warmte binnen als het buiten (erg) warm is. Er zijn drie manieren waarop nieuwe (kunststof) kozijnen extra warmtewering kunnen bieden:

  • Kies voor hoog-isolerende kozijnen, zodat u de binnentemperatuur goed op peil kunt houden. Kunststof kozijnen zijn opgebouwd uit allemaal luchtkamers. Bij WERU zijn dit minimaal 5 kamers en heeft de nieuwste generatie zelfs al 6 luchtkamers. Deze luchtkamers fungeren allemaal als kleine spouwmuurtjes die met elkaar een enorm hoge isolatiewaarde realiseren en de temperatuur in huis aangenaam houden.
  • Glas speelt een belangrijke rol in het optimaal isoleren van uw huis. Om daarbij de zon zoveel mogelijk buiten te houden, kunt u kiezen voor zonwerend glas. Niet alleen houdt u zo de warmte buiten, maar het voorkomt ook dat meubels verkleuren en het maakt zonwering overbodig.
  • Na een warme dag lekker slapen op een koele slaapkamer? Kies voor geïntegreerde rolluiken in het kozijn. Doordat het rolluik aan de buitenzijde vóór het kozijn naar beneden schuift, blijft de warmte pas echt goed buiten. Dankzij de aluminium lamellen, welke voorzien zijn van een kern van isolatieschuim, werkt het rolluikpantser als een zonneschild. En een bijkomend voordeel: u kunt de ruimte volledig verduisteren, op elk moment van de dag!

Hou ongedierte buiten met een inzethor

Zeker met nieuwe kozijnen is het dus slim om alles goed dicht te houden tijdens deze warme dagen. ’s Avonds en ’s nachts toch even een raam open om koelere en frisse lucht binnen te laten komen? Dan wilt u niet alsnog wakker liggen van het gezoem van muggen en vliegen! Gelukkig is er voor ieder type deur of raam een passende hor. Het meest gebruikte systeem is de inzethor, die eenvoudig te plaatsen is. Zo kunt u wanneer u dat wilt ramen en deuren openzetten, zonder dat u de hor uit het kozijn hoeft te halen en kunt u onbezorgd genieten van de warme zomerdagen!

Benieuwd naar de mogelijkheden van extra warmtewering voor uw huis? Neem dan contact met ons op.