Alleen nog maar warmte en comfort in huis bij de Fam. van Houttum

Een tijd terug kreeg Rob van Houttum het idee om de kozijnen van zijn woning aan te pakken. “De originele kozijnen waren geplaatst bij de nieuwbouw van de woning in 1981. Bijna 35 jaar later sloten ze niet meer goed. Ook was het glas niet meer van deze tijd. We hadden vaak last van vochtproblemen en tocht op onze slaapkamers”.

Uit het oogpunt van duurzaamheid en energiebesparing leek voor Rob het toepassen van kunststof kozijnen de beste oplossing, maar er waren nog wel wat bezwaren te overwinnen. “Ik vind isolatie belangrijk, maar ook het uiterlijk van de kozijnen. Het moet er zowel binnen als buiten strak uitzien”. Zodoende had Rob zich al georiënteerd op de markt en zichzelf goed ingelezen. Maar een echt goed bedrijf voor de uitvoering had hij nog niet gevonden.

klantverhaal-oktober-2016_afbeelding2
Rob vertelt: “Ik wist wat ik wilde, maar ik beslis niet zomaar. Ik wilde graag én een goed product én een goed bedrijf, wat mij een goed gevoel gaf. Na een tip van mijn zwager ben ik in contact gekomen met Kokall Kozijnen en Bouw, die me vanaf het begin serieus namen en enorm hun best deden om mijn wensen te realiseren. Zij gunden mij de tijd en waren niet opdringerig in de verkoop. Toen ik daarna de WERU kozijnen zag, sloot dat goed aan bij mijn idee hoe ik wilde dat het eruit moest komen te zien”. Rob koos na een bezoek in de showroom voor het verdiepte profiel met houtnerfstructuur en rechte lasverbindingen in de hoeken. Een prachtige variant, welke niet van hout te onderscheiden is.

De montage van de kozijnen verliep goed en het geheel voldoet een jaar na dato volledig aan de verwachtingen: “Kokall heeft fijne monteurs in dienst die hun vak verstaan. Ook tijdens de montage werd er naar mijn verzoeken geluisterd. Daarbij, sinds de nieuwe kozijnen zijn gemonteerd heb ik geen tocht meer in huis. Alles sluit zó goed af. Daardoor horen we ook een stuk minder geluid en blijft de warmte langer in huis. De verwarming hoeft dus veel minder snel aan. Ja, ik vind dat heerlijk”. En een hele fijne bijkomstigheid: “De stookkosten zijn een stuk lager, ik heb mijn maandbedrag dan ook al snel naar beneden bijgesteld”.

klantverhaal-oktober-2016_afbeelding3
Henrik van Kokall Kozijnen en Bouw licht toe: “de familie van Houttum heeft gekozen voor een perfecte combinatie van isolatie en een strak gevelbeeld. Rob is vanaf het begin al duidelijk geweest dat dit erg belangrijk voor hem en zijn vrouw was, waardoor we ons daarop gefocust hebben. De kozijnen zitten er strak in, ze zijn van binnen keurig afgewerkt in houtnerfstructuur en voor de openslaande tuindeuren hebben we een variant toegepast zonder zichtbare scharnieren. Een oplossing die niet alledaags is, maar er wel prachtig uitziet. Rob krijgt daar veel complimenten over, en terecht!”

Ben je net als Rob van Houttum op zoek naar een perfecte oplossing om je isolatie te verbeteren, maar ook de woning een make-over te geven? Neem dan contact met ons op en we adviseren u graag.