Bas Schellevis meer dan tevreden met
kunststof schuifpui en service van Kokall

Veertien jaar geleden kochten Bas Schellevis en zijn vrouw een tussenwoning in Leusden. De hele woning werd direct voorzien van dubbel glas, behalve de achterkant: deze wilden ze graag nog uitbouwen. Maar, zoals dat zo vaak gaat, zijn inmiddels bijna alle delen van het huis verbouwd… behalve de achterkant. In plaats van een uitbouw besloten ze voor een schuifpui te gaan. Na een uitgebreide zoektocht kwamen ze hiervoor terecht bij Kokall Kozijnen en Bouw.

Maak een afspraak

Omdat Bas nog weinig kennis had van schuifpuien, begon de zoektocht online. “Via Google zijn we gaan kijken wat de mogelijkheden en kosten zijn”, vertelt Bas. “Dan kom je er al snel achter dat het best veel kan kosten en dat de prijzen enorm verschillen. De één vraagt bij wijze van een tientje en de ander een miljoen. Maar waar die verschillen nou precies in zitten, werd niet duidelijk. Iedereen zegt wat anders. Daarom besloten we naar een bedrijf te gaan. Via Google kwamen we bij Kokall Kozijnen en Bouw terecht en hier werden we met alle egards ontvangen. We kregen veel tekst en uitleg over de mogelijkheden en hebben rondgelopen om de verschillende opties te bekijken. Ook de berekening was ongeveer wat we verwacht hadden, maar we wilden er nog even over nadenken.”

Bas en zijn vrouw zijn vervolgens nog bij een ander bedrijf gaan kijken en hebben ook verschillende partijen over de vloer gehad die via internet schuifpuien aanbieden. Bas: “Je komt dan echt een beetje in de categorie ‘schooiers en schobbejakken’. Bedrijven die van alles aanbieden via internet en beweren de goedkoopste te zijn, maar bij wie het allemaal iets te makkelijk lijkt. Veel van de mensen die we gesproken en ’s avonds over de vloer gehad hebben, waren van die gladde verkopers. Dan is een schuifpui een derde van de prijs én binnen twee weken leverbaar, maar het voelde helemaal niet goed. Bij Kokall was er meteen een klik, dus zijn we teruggegaan.”

Kunststof kozijnen met dubbel glas

Bas koos uiteindelijk voor een kunststof schuifpui in drie delen met dubbel glas en een hor. “Van de kennismaking, tot de planning en de plaatsing, alles verliep soepel en netjes. Gewoon klasse”, vervolgt Bas. “Henrik is bij ons thuis geweest en heeft alles uitgebreid opgemeten en bekeken. In de tussentijd kwam ik erachter dat er een vloerverwarmingsleiding akelig dicht langs het kozijn liep. Ik heb toen een aantal foto’s gestuurd naar Henrik en na wat over en weer mailen, gaf hij aan dat dit wel goed zou komen. En dat was ook zo. Er zijn twee medewerkers bij ons thuis geweest om de pui te installeren en die hadden al snel een oplossing. Ook kwam er een enorme hijskraan om de pui over het huis te tillen. Omdat ik ook met zonnepanelen bezig was, heb ik van tevoren gevraagd of de kraanmachinist deze misschien gelijk op het dak zou kunnen leggen. Dit was voor niemand een probleem. Een ander bedrijf had hier waarschijnlijk extra tijd voor gerekend.”

Wil jij ook een kunststof schuifpui?

Maak snel een afspraak!