Subsidie Energiehuishouding Eigen Huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner, wat betekent dat voor mij?

Bent u bezig met het verbouwen of verduurzamen van uw woning? Dan hebben wij goed nieuws! Vanaf 15 augustus heeft de overheid (weer) een subsidieregeling ingesteld: Subsidie energiehuishouding eigen huis (SEEH). Maar wat betekent dat voor u? En geldt deze regeling ook voor kozijnen? Wij leggen het kort uit:

Voor wie geldt de SEEH?

U komt in aanmerking voor deze subsidie als de woning uw eigendom én hoofdverblijf is, of als deze uw hoofdverblijf wordt na renovatie. Wanneer u voor uw woning minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen uitvoert, kunt u de SEEH aanvragen. Dus ook wanneer u kozijnen en ramen vervangt. Waar? Dat doet u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en kan tot en met 31 december 2020 (voor werkzaamheden die na 15 augustus 2019 zijn aangevraagd).

Alleen nieuwe kozijnen of ook extra energiebesparende isolatiemaatregelen?

Per woning wordt maar eenmaal subsidie verstrekt, dus is het aan te raden om van tevoren goed te onderzoeken welke energiebesparende isolatiemaatregelen onder deze regeling vallen. Wie weet is het wel interessant om aanvullende energiebesparende maatregelen uit te voeren of uw woning te verbeteren me een energiezuinig pakket.

Let op: er geldt een minimale hoeveelheid m2 aan glasoppervlak om voor de subsidie in aanmerking te komen. Het aantal m2 hangt af van uw type woning. Klik hier voor de minimale oppervlakte-eisen.

Voldoen nieuwe WERU kozijnen aan de minimale eisen voor subsidie?

Uiteraard! De kozijnen zelf zijn zeer goed isolerend, maar de subsidie geldt voor het HR++ glas. Deze moet een minimale U-waarde hebben van 1,2 W/m2K of lager. Het HR++ glas dat wij toepassen heeft een standaard waarde van 1,1 W/m2K.

Is het verstandig om nu triple glas te overwegen?

Triple beglazing – ook wel driedubbel glas of HR+++ beglazing genoemd – heeft een hogere aanschafwaarde. De overheid stimuleert het toepassen van glas met een zo hoog mogelijke isolatiewaarde, dus de subsidie op dit glas is ook hoger. De subsidie op HR++ glas is € 35,00 per m2 en op HR+++ beglazing maar liefst € 100,00 per m2. Dus reken uit uw winst!

Wat is mijn subsidie?

Het totaalbudget van de SEEH is € 84 miljoen. Per woning bedraagt de subsidie maximaal € 10.000 en wanneer u een energiezuinig pakket uitvoert is dat maximaal € 15.000. Om erachter te komen welke energiebesparende isolatiemaatregelen voor uw woning het beste resultaat én rendement geven, vraagt u een maatwerkadviesrapport aan. U kunt ook uw subsidie van tevoren inschatten. Dat doet u met de speciale rekentool van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Bent u benieuwd welke energiebesparende isolatiemaatregelen wij voor uw woning hebben? Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op en wij denken graag met u mee.