Verhoog de veiligheid met kunststof kozijnen die voldoen aan het Politiekeurmerk voor Veilig Wonen

21 juni gaat officieel de zomer weer van start en dat betekent ook dat de vakantieperiode voor de deur staat. Dagjes, weekendjes en weken weg, we trekken er weer massaal op uit. Dit geldt helaas ook voor inbrekers. Ieder jaar stijgt rond deze tijd het aantal inbraken. Om uw gevoel van veiligheid te verhogen, zorgen wij er altijd voor dat wanneer wij uw kozijnen vervangen, deze voldoen aan het Politiekeurmerk voor Veilig Wonen (PKVW). Benieuwd hoe wij dit doen? Lees dan snel verder.

Inbraakwerende kunststof kozijnen houden gelegenheidsinbreker buiten

Regelmatig krijgen wij van klanten vragen over de inbraakveiligheid van onze kunststof kozijnen. WERU kozijnen zijn in verschillende inbraakwerendheidsklassen te verkrijgen. Het PKVW richt het inbraakwerende aspect van kozijnen vooral op de gelegenheidsinbreker. De inbreker die door de straten loopt met een koevoet en hamer in de hand en op zoek is naar een huis waar hij of zij relatief simpel naar binnen kan. Door te kiezen voor kunststof kozijnen die voldoen aan het Politiekeurmerk voor Veilig Wonen verkleint u de kans dat uw huis een doelwit wordt. Mocht een inbreker toch een poging wagen, dan blijft het beperkt tot schade aan het kozijn, wat altijd weer te herstellen is. Onze kozijnen bevatten onder andere de volgende veiligheidsaspecten:

   • Inbraakvertragende sluitkommen

  Naast een meerpuntssluiting kunnen wij onze kunststof raam- en deurkozijnen voorzien van extra sluitkommen om de veiligheid te verhogen. De sluitkommen versterken het kozijn en zorgen ervoor dat de sluitnokken er niet uitgebroken kunnen worden.

   • Afsluitbare raamgrepen

  De inbraakwerende raamkozijnen zijn voorzien van afsluitbare raamgrepen. Deze zijn niet alleen inbraakwerend; ze hebben nog een bijkomend voordeel. De grepen kunnen dankzij een geïntegreerd slot vergrendeld worden, zodat (kleine) kinderen de ramen niet ongewenst kunnen bedienen.

   • Kerntrekbeveiliging

  Kerntrekken is één van de meest voorkomende manieren om in te breken. Hierbij trekt de inbreker de cilinder uit de kern of hij breekt de cilinder af. U kunt nog zo’n goed slot hebben, maar als de cilinder breekt heeft u hier niets aan. Daarom zijn onze kozijnen voorzien van kerntrekbeveiliging. Dit zorgt ervoor dat inbrekers niet meer gemakkelijk bij de cilinder van uw slot kunnen en uw cilinder is beschermd. U herkent kerntrekbeveiliging aan een extra afdekking die over de bestaande cilinder is geplaatst.

   • Gelaagd glas

  Gelaagd glas is niet noodzakelijk, maar het is wel één van de opties om uw gevoel van veiligheid nog verder te verhogen. Gelaagd glas inbraakwerend, doordat er folie tussen de ruiten zit. Op het moment dat gelaagd glas breekt, ontstaan er wel scheuren in het glas, maar worden de scherven bij elkaar gehouden door de folie. U kunt het vergelijken met de autoruit die wel barst, maar niet breekt. Staat u op het punt om uw kozijn te vervangen? Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden en zorgen er tegelijkertijd voor dat de nieuwe kozijnen voldoen aan het Politiekeurmerk voor Veilig Wonen.

Vraag hier vrijblijvend een adviesgesprek aan.