Kokall Kozijnen en Bouw biedt maatwerk
en aandacht voor de klant

Al in 1998 werd in Nieuwland één van de eerste duurzame wijken gebouwd. Een positief streven dat Onno de Vries erg aansprak en daarom besloot hij er een woning te kopen. Hoewel hij er nog steeds met veel plezier woont, bleek er na tien jaar helaas houtrot in de hardhouten kozijnen te zitten en moest hij op zoek naar een duurzame oplossing om de kozijnen te vervangen. In dit interview vertelt hij hoe hij hiervoor heeft samengewerkt met Kokall Kozijnen en Bouw.

Maak een afspraak

Toen het probleem zich voor de eerste keer voordeed, ging Onno online op zoek naar leveranciers in de buurt. Hij vroeg verschillende offertes aan en kwam zo in contact met Kokall Kozijnen en Bouw. Onno: “Het contact met Kokall was direct heel plezierig. Ze kwamen langs en ze namen echt de tijd voor ons. De architectuur van onze woning is gebaseerd op kunst- en architectuurstroming ‘De Stijl’. Dit betekent in ons geval bijvoorbeeld dat je nergens kozijnen ziet, omdat deze zijn ingebouwd. Dit maakt het vervangen van de kozijnen ook meteen een stuk moeilijker. Bij Kokall gaven ze ook aan dat het geen gemakkelijke klus zou zijn, maar dat het zeker mogelijk was. In 2012 zijn dan ook de kozijnen op de benedenverdieping vervangen en vorig jaar op de bovenverdieping.”

Duurzame en onderhoudsvrije aluminium kozijnen

In totaal zijn er bij Onno zes raamkozijnen geplaatst en één vouwdeur. In overleg met Kokall koos hij voor aluminium kozijnen. “De kozijnen van onze woning hebben van origine een specifieke kleur, namelijk zwartblauw”, vertelt hij. “Dit is één van de redenen dat we gekozen hebben voor aluminium. Hardhout viel natuurlijk af en qua duurzaamheid verschillen kunststof en aluminium weinig van elkaar. Het voordeel van aluminium is dat het helemaal geen onderhoud nodig heeft. Het blijft allemaal netjes sluiten, het trekt niet krom en het vervormt niet. Het is er nieuw ingezet en het blijft ook nieuw.”

Volledige aandacht

Nu alle kozijnen zijn vervangen is Onno erg tevreden over het werk dat Kokall geleverd heeft. “Het ging hier echt om maatwerk”, vertelt hij. “Wat voor mij heel veel toegevoegde waarde heeft gehad in de samenwerking, is het inmeten door de specialisten van Kokall. Dit is heel adequaat gebeurt en daar is inzicht voor nodig. Ze nemen de rust om vragen te beantwoorden, denken mee en het werk wordt goed en netjes uitgevoerd. Dat vind ik echt het allerbelangrijkste. Daarnaast gaan ze uitdagingen niet uit de weg. Bij ons bijvoorbeeld was de aftimmering slecht, waardoor alles eraf moest. Ik vroeg aan Kokall of zij nieuwe betimmering er tegenaan wilde zetten en dat vonden zij geen enkel probleem.”

Wil jij ook kunststof kozijnen?

Maak snel een afspraak!