Driedubbel glas en kunststof kozijnen
voor energiezuinig bedrijfspand

Duurzaamheid is vandaag de dag een veelbesproken onderwerp. Op diverse niveaus worden er maatregelen getroffen en wordt er wet- en regelgeving doorgevoerd. Een voorbeeld hiervan is dat per 1 januari 2023 ieder kantoor groter dan 100 m² minimaal het energielabel C moet hebben. Hoewel zijn bedrijfspand al aan dit label voldeed, was dit voor Bart Visser aanleiding om stapsgewijs richting een volledig duurzaam pand te gaan. Om dit te realiseren werkte hij onder andere samen met Kokall Kozijnen en Bouw voor de vervanging van alle kozijnen. In dit interview vertelt hij er alles over.

Afspraak maken

Bart Visser, Managing Director van ConneqTech en eigenaar van een bedrijfspand in Amersfoort, is vorig jaar gestart met het verduurzamen van het kantoor in Amersfoort. “Het pand is gebouwd in 1999 en sinds 14 jaar ben ik de eigenaar”, vertelt Bart. “Nadat bekend werd dat alle bedrijfspanden in 2023 aan energielabel C moeten voldoen, besloot ik een stapje verder te gaan en het pand echt volledig duurzaam te maken. Ik vind het belangrijk om vooruit te kijken en wil hiermee eigenlijk ook laten zien dat je met kleine stappen een bedrijfspand energieneutraal kan maken. Het woord duurzaam zegt het namelijk al, het gaat om de lange termijn. Je hoeft niet alles binnen een jaar klaar te hebben, je kan er ook wat langer over doen. Vorig jaar heb ik de eerste stap gezet door volledig over te gaan op led-verlichting. Dit jaar waren de kozijnen aan de beurt.”

Snel overtuigd van kunststof kozijnen

“Mijn bedrijf ConneqTech zit om de hoek van Kokall Kozijnen en Bouw”, vertelt Bart. “Ik zag dan ook regelmatig de busjes langsrijden en besloot daarop naar binnen te stappen. Kozijnen vervangen is niet iets dat je ieder jaar doet, maar dankzij het professionele advies en vriendelijke contact besloot ik al snel met Kokall in zee te gaan. Er was al eens een andere leverancier bij ons langs geweest om te praten over nieuwe aluminium kozijnen, maar toen ik me door Kokall had laten informeren over kunststof kozijnen was ik direct overtuigd. Uiteindelijk zijn de kozijnen van zeven kantoorruimtes vervangen door kunststof kozijnen met driedubbel glas. Dit is niet alleen onderhoudsvrij en energiezuiniger, maar zorgt er ook voor dat het geluidsniveau binnen veel lager is. Ik heb bewust niet gekozen voor dubbel glas. Als je het dan toch doet, dan ook goed! Bovendien is driedubbel glas helemaal niet heel veel duurder.”

Wil jij ook kunststof kozijnen?

Maak snel een afspraak!