test

BLOG

Het is feest: Kokall Kozijnen en Bouw bestaat 30 jaar!

Hoe de afgelopen dertig jaar voor Kokall Kozijnen en Bouw is verlopen? Wij blikken terug met Wim en Henrik.

Waar Kokall Kozijnen en Bouw ooit begon met het verkopen en monteren van WERU-kozijnen, is dat in de loop der jaren uitgebreid met aluminium en houten kozijnen, verbouwwerkzaamheden rondom kozijnen, het plaatsen van dakkapellen en terrasoverkappingen en het monteren van houten buiten- en binnendeuren. Daarnaast heeft Kokall een groot assortiment aan accessoires opgebouwd, zoals horren en raamdecoraties. Hoe de afgelopen dertig jaar voor Kokall Kozijnen en Bouw is verlopen? Wij blikken met Wim en Henrik Kok terug.

Het begin (van de kunststof kozijnen)

Kokall Kozijnen en Bouw is in 1992 opgericht door Wim. Vandaag de dag runt Wim het bedrijf samen met zijn vrouw Janny en zoon Henrik, die ook al vele jaren deel uitmaakt van het team. Hoe Kokall Kozijnen en Bouw is ontstaan? “Dertig jaar geleden was ik samen met mijn vader in dienst bij een bouwbedrijf dat kunststof kozijnen er slechts bij deed”, begint Wim. “Kunststof kozijnen waren destijds in opkomst, maar het bouwbedrijf zag er niet veel toekomst in. Mijn vader en ik wel, waarna mijn vader over dit onderdeel de leiding kreeg. Op een gegeven moment stopte hij ermee en besloot ik de stoute schoenen aan te trekken! Ik mocht toen in het pand van het bouwbedrijf , waar ook een werkplaats én showroom in zaten, mijn eigen bedrijf ‘Kokall Kozijnen en Bouw’ starten. Ik heb daar uiteindelijk vier jaar gezeten, waarna we verhuisden naar een ander pand in Bunschoten-Spakenburg, op de Zuidwenk. Dat werd na vierenhalfjaar ook te klein en sindsdien zitten we in ons huidige pand.”

Grote stap

Hoe Wim terugkijkt op de beginfase? “Het is best een grote stap geweest. Je begint namelijk klein en dat moet je zien op te bouwen. Daarnaast was de beginfase ook erg moeilijk omdat mijn dochter -van destijds twee- een zeldzame ziekte kreeg. Het zorgde voor veel onzekerheid, want Janny was ook nog eens zwanger van ons derde kind. Ik heb er toen wel over nagedacht om ermee te stoppen. Gelukkig hebben we dat niet gedaan en zijn we er alleen maar sterker door geworden. En kijk waar we nu 30 jaar later staan!”

Uitgebreid assortiment

Kokall Kozijnen en Bouw is vandaag de dag meer dan alleen kozijnen. Hoe dat is gegaan? “In de loop der jaren hebben wij meer producten aan ons assortiment toegevoegd. Dit deden -en doen- wij selectief. Wij voegen alleen A-merken, zoals Velux en Solarlux aan ons assortiment toe. Daarnaast zijn wij érg trouw aan onze leveranciers. Dit blijkt uit het feit dat wij met de meeste leveranciers al meer dan twintig jaar samenwerken. Hierdoor bouw je een duurzame relatie met elkaar op, waardoor je bij de leveranciers nog weleens iets extra’s gedaan krijgt. Hierdoor kunnen wij onze klanten de beste service verlenen,” vertelt Henrik.

Tevredenheid van de klant

Het leukste aan het vak? Daar zijn Wim en Henrik vastberaden in: “Dat de klant tevreden de deur uit gaat, de variatie in het werk en het geven van advies. Wij vinden het allebei fantastisch wanneer we waardering van de klant krijgen. Dan weten we dat we het goed hebben gedaan. Dit alles samen met ons team van vakmensen natuurlijk. Het is een wisselwerking tussen de klant, onze topmonteurs en het team op kantoor. Daarnaast geven we graag eerlijk advies. Wij noemen onszelf dan ook geen verkopers, maar adviseurs. We zeggen eerlijk wanneer iets niet bij de woning past óf minder verstandig is om uit te voeren, zoals de klant het voor ogen heeft. We dragen dan alternatieven aan die beter bij de wensen van de klant passen. Mocht het echt niet uitgevoerd kunnen worden, dan geven wij dat ook eerlijk aan. Dat komt eigenlijk nauwelijks voor, want voor bijna elke wens bedenken wij een passend advies!”

Trots

Waar Wim en Henrik na dertig jaar het meest trots op zijn? “Op alles. Op het geheel. Dat we na dertig jaar een gezond bedrijf zijn, met fijn personeel en veel tevreden klanten. Door de tevreden klanten zijn we verzekerd van nieuwe aanvragen. Wij gaan door waar anderen stoppen. Wij blijven namelijk terugkomen bij klanten die niet helemaal tevreden zijn over het resultaat. We laten geen halfbakken werk en ontevreden klanten achter. Dat is onze kracht. We hopen dan ook dat we nog heel wat jaren zo door mogen blijven gaan én groeien. Op naar de volgende dertig jaar!”, besluiten Wim en Henrik.

Benieuwd wat wij met onze ervaring voor u kunnen betekenen? Neem dan hier contact met ons op. Wellicht verwelkomen wij u binnenkort in de wereld van Kokall Kozijnen en Bouw.

Ook interesse in onze producten?

VRAAG ADVIESGESPREK AAN

Meer wereldnieuws

Ontdek
de wereld van Kokall Kozijnen en Bouw in onze showroom

Wilt u de wereld van Kokall Kozijnen en Bouw ontdekken? U bent van harte welkom in onze showroom! Ook zonder afspraak. Wilt u een gericht adviesgesprek? Dat kan. Check dan eerst even in door een adviesgesprek aan te vragen!

Klik hier voor het aanvragen van uw adviesgesprek