Van de bouw van een erker tot aan kunststof kozijnen: alles onder één dak

Om u te inspireren gaan wij de komende tijd meer klantverhalen met u delen. Wat zijn de mogelijkheden, belangrijke overwegingen en tips uit de praktijk? In dit eerste verhaal beginnen we dichtbij huis. Al sinds 2007 is Henrik Kok werkzaam binnen Kokall Kozijnen en Bouw, het familiebedrijf van zijn ouders. Toen hij enkele jaren geleden samen met zijn vrouw een jaren zestig woning kocht, moesten er diverse werkzaamheden verricht worden. In dit interview geeft hij een inkijkje in zijn huis en vertelt hij hoe hij alles belegd heeft bij Kokall Kozijnen en Bouw: van de bouw van een erker tot aan het plaatsen van kunststof kozijnen.

Authentieke uitstraling dankzij raamkaders

“Wij hebben het huis onder andere gekocht vanwege de ligging en het karakter, maar het had wel een update nodig”, vertelt Henrik. “Om inspiratie op te doen en te bepalen wat we wel en niet mooi vonden, hebben wij heel veel rondgekeken in de nabije omgeving. Je ziet dan al snel dat niets hetzelfde is en je alles precies kunt maken zoals je wilt. Aan de voorkant van ons huis hebben we een hardhouten erker laten bouwen. Daarbij hebben we zoveel mogelijk gelet op details en een traditionele uitvoering. Zo is er onder andere gebruikgemaakt van vaste raamkaders, waarmee het kozijn in verschillende vlakken is verdeeld. Deze raamkaders kunnen niet geopend worden, maar geven de erker wel een klassieke uitstraling. Passend bij het karakter van het huis hebben wij gekozen voor witte kozijnen en monumentgroene raamkaders. Verder hebben we in de bovenlichtjes helder glas-in-lood toegepast, deze zijn tijdloos en het geeft de woonkamer een leuk accent.”

Zonwerend glas

Aan de achterkant heeft Kokall Kozijnen en Bouw de woning uitgebouwd met een eikenhouten lichtstraat met openslaande tuindeuren. “In de tuindeuren hebben we naar onze eigen wens een roede-verdeling laten maken, waarmee de deuren zijn verdeeld in verschillende vlakken”, vertelt Henrik. “De achterzijde is ook de zonzijde en daarom is er gebruikgemaakt van zonwerend glas. Dit houdt de warmte buiten, voorkomt verkleuring van meubels en bovendien maakt het zonwering overbodig. De deuren voldoen aan het Politiekeurmerk voor Veilig Wonen (PKVW) dankzij een driepuntssluiting en kerntrekbeveiliging.”

WERU kunststof kozijnen met InBlindz en geïntegreerde rolluiken

Toen op de eerste verdieping de kozijnen vervangen moesten worden, is alles doorgetrokken in de stijl van de begane grond. Henrik: “Ons huis laat goed zien hoe je binnen één gevel kunststof kozijnen perfect kunt combineren met hardhouten kozijnen. Naast de uitstraling aan de buitenkant hebben we voor de eerste verdieping ook veel praktische keuzes gemaakt. Zo hebben we draai-kiepramen, zodat alles open kan en van binnen makkelijk schoon te houden is. Daarnaast hebben we in de badkamer een kunststof WERU-kozijn met InBlindz. Dit betekent dat de lamellen tússen het glas zitten, waardoor deze niet vies worden en je eenvoudig kunt schakelen tussen open en dicht. In een vochtige ruimte als de badkamer is dit niet alleen heel handig, maar ook zeer hygiënisch. Op de slaapkamers zijn rolluiken in het kozijn geïntegreerd. Alle ramen en de balkondeur zijn voorzien van sluitingen die voldoen aan het PKVW. Een balkon is natuurlijk een inbraakgevoelig punt, dus dit moet volledig inbraakwerend zijn. Dit is helemaal niet zo kostbaar als mensen vaak denken en tegenwoordig eigenlijk standaard.”

“Natuurlijk ken ik het bedrijf en de markt door en door, maar het was leuk om me eens aan de klantzijde te begeven”, besluit Henrik. “Ik heb nu zelf ervaren hoe prettig het is om alles bij één bedrijf neer te kunnen leggen.”

Wilt u ook volledig ontzorgd worden en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.