Drie redenen waarom u juist nu in uw woning moet investeren

De wereld staat sinds maart vorig jaar op z’n kop: van thuisonderwijs en thuiswerken tot verplicht in thuisquarantaine of een staycation. Covid-19 zorgt ervoor dat we met z’n allen steeds meer thuis zijn. Thuisklussers schieten als paddenstoelen uit de grond en woningen worden van binnen en buiten grondig aangepakt. Komt dat omdat we meer tijd en geld overhouden of juist omdat ergernissen sneller opvallen nu we zoveel thuis zijn? In deze blog delen we drie redenen waarom u juist nú in uw woning moet investeren. En we delen tips met welke producten u van uw woning een fijn thuis kunt maken.

1. Ergernissen vallen meer op, omdat we veel thuiszitten

Afgebladderde verf op de kozijnen, ouderwetse binnendeuren, ongedierte dat naar binnen vliegt bij het luchten van uw woning of tocht: zaken waar we normaal niet zo bij stil stonden, vallen nu ineens op. Vakanties worden thuis gevierd en ook in de weekenden zijn we meer thuis. Hierdoor merken we dat u het steeds belangrijker vindt om een fijne woon- en leefomgeving te creëren. Hier wordt dan ook meer budget voor vrijgemaakt; geld dat misschien eerst in een vakantie werd gestopt, wordt nu besteed aan het verbeteren van de woning.

Tip van Kokall


Onderhoud aan uw woning is verleden tijd met de onderhoudsvrije WERU kunststof kozijnen van Kokall. Of dankzij de prachtige Keralit gevelpanelen. Beide producten gaan jarenlang mee en vergen bijna geen onderhoud. Dat betekent: geen afbladderende verflagen en geen kleur- en glansverlies meer, maar een huis dat er de komende 25 jaar verzorgd uitziet.

2. Creëer de ideale thuiswerkplek

Thuiswerken is voor veel mensen op dit moment nog steeds de norm. Hierdoor zijn in het afgelopen jaar al veel slaapkamers, woonkamers, keukens en buitenverblijven omgebouwd tot thuiswerkplek. Misschien bent u door het thuiswerken ook tot de conclusie gekomen dat een laaghangende zon -die heerlijk door het raam naar binnen schijnt-, niet optimaal is wanneer u op een laptop aan het werk bent. Genoeg reden dus om raamdecoratie, terrasschermen of rolluiken te plaatsen om de zon te weren op het moment dat deze even niet welkom is.

De tip van Kokall


Plaats raamdecoratie, rolluiken of zonwering om de zon zoveel mogelijk te weren op uw thuiswerkplek. En houdt u ervan om uw huis lekker door te luchten en ramen en/of deuren een tijdje open te zetten? Denk dan eens aan raam– en deurhorren. Hiermee houdt u ongewenste insecten en bladeren buiten de deur én daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om met speciaal gaas pollen te weren. Zo kunt u óók op een warme, zonnige zomerdag genieten van uw thuiskantoor.

3. Lage rentestanden

Afhankelijk van uw wensen, kan een verbouwing een flinke investering zijn. Geld dat u misschien niet direct op een spaarrekening heeft staan. Gelukkig is het dan ook mogelijk om geld te lenen voor de verbouwing van uw woning. Bijvoorbeeld door uw hypotheek te verhogen. Met de lage rentestanden is dit misschien wel hét moment om uw huidige hypotheek open te breken en uit te breiden met een bouwdepot. Of het kan en of het gunstig is, hangt van het moment en uw persoonlijke situatie af. Laat u hierover adviseren door uw financieel adviseur.

De tip van Kokall


Wilt u de tuin bij uw woning betrekken of juist twee binnenruimtes met elkaar verbinden, zonder in te moeten leveren op lichtinval? Dan adviseren wij u om Solarlux vouwwanden te plaatsen. Deze glazen vouwwanden van aluminium of hout bieden u de mogelijkheid om twee ruimtes makkelijk met elkaar te verbinden. De vouwwand is moeiteloos samen te vouwen tot een pakket van 50 cm, waardoor u de gehele achterwand kan openen.

Als u van plan bent te investeren in uw woning, komt er een hoop op u af. Er is zoveel te kiezen. Wat is voor u nou de beste keuze? Kokall adviseert u graag! U bent van harte welkom in onze showroom, maar in verband met het coronavirus alleen op afspraak. Een afspraak maken kan telefonisch (033 298 8439), per mail via info@kokall.nl of via ons contactformulier.