test

BLOG

Het verduurzamen van mijn woning: hoe doe ik dat?

Bent u al bezig met het verduurzamen van uw woning? Wij vertellen u welke maatregelen wij bieden én of u hier subsidie voor kunt aanvragen!

U leest en ziet er veel over in het nieuws: het verduurzamen van woningen. De warmtepomp die vanaf 2026 verplicht wordt, de energielabels die steeds belangrijker worden en woningen die gasvrij worden gebouwd. Mede door de stijgende gasprijzen is het een terugkerend thema. Maar niet alleen woningen, ook winkels, bedrijfspanden en andere gebouwen moeten er volgens de overheid aan geloven. Om minder afhankelijk te zijn van gas, moeten we de uitstoot van CO2 en het gebruik van fossiele brandstoffen zoveel mogelijk beperken. Waar het voor u eerst nog een ver-van-uw-bedshow leek, komt het ook voor u steeds dichterbij.

Bent u al bezig met het verduurzamen van uw woning? Of wordt u overspoeld door alle informatie? In dit blog vertellen wij u welke maatregelen wij u kunnen bieden én of u hier subsidie voor kunt aanvragen. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Waardevermeerdering van uw woning

Er zijn eindeloze mogelijkheden wanneer u uw woning wilt verduurzamen. En het plezierige daaraan is, uw woning zal in waarde stijgen. Een woning met gevelisolatie, een warmtepomp of spouwmuurisolatie geeft namelijk al snel een hoger energielabel. En dat energielabel wordt steeds belangrijker. Zou u vandaag de dag eerder een woning kopen met energielabel B of energielabel F? Het is een vraag naar de bekende weg. Zie het daarom als een investering. U investeert geld en verdient dit terug doordat uw woning in waarde stijgt én uw energierekening daalt.

Kozijnen met HR++ of triple glas

Een lagere energierekening begint met het binnenhouden van de warmte en buitenhouden van de kou. Iets wat daar niet aan bijdraagt zijn slecht geïsoleerde ramen en kozijnen. Dit zorgt voor onnodig energieverbruik. Eén van de eenvoudigste manieren om hieraan te voldoen is het vervangen van uw kozijnen. Hierbij wordt namelijk ook altijd nieuw glas geleverd. De beste optie? Een combinatie van WERU-kozijnen uit de kozijnserie Afino met HR++ of triple glas. Deze soorten glazen isoleren namelijk tot wel drie keer beter dan gewoon dubbelglas, dat al een jaar of twintig oud is. Daarnaast wordt de aansluiting tussen het kozijn en de gevel ook bij montage – extra – afgedicht. Hiermee behaalt u ter plaatse van de kozijnen isolatiewaardes tot wel Uw 0,68 W/m2K. Dit zorgt niet alleen voor extra wooncomfort, maar is ook de ideale eerste stap op weg naar een lagere energierekening!

Subsidies verduurzamen van de woning

Wist u dat de overheid een aantal regelingen en subsidies beschikbaar stelt om u op weg te helpen met het verduurzamen van uw woning? Hierdoor wordt het voor u interessant(er) om uw woning te verduurzamen. En wordt energiebesparing voor iedere woning haalbaar. Ook kunt u per gemeente nog aanvullende financiële regelingen aanvragen.

Subsidie isolatiemaatregelen

Ook voor isolatiemaatregelen kunt subsidie aanvragen (ISDE). Hieronder vallen onder andere HR++ en triple glas. Sinds 1 januari 2022 is de subsidie hiervoor zelfs verhoogd. U komt in aanmerking voor deze subsidie wanneer u minimaal twee isolatiemaatregelen uitvoert óf een isolatiemaatregel combineert met een andere verduurzamingsmaatregel. Denk aan spouwmuurisolatie, vloerisolatie of het aansluiten van de woning op een warmtenet. Voor concrete subsidiebedragen verwijzen wij u door naar deze website.

Ook moet u minimaal een totale oppervlakte van 8m² aan glas vervangen. En ontvangt u voor maximaal 45m² subsidie. Het maximaal aantal vierkante meters blijft hetzelfde als u bij HR++ glas of triple glas kiest voor een combinatie met kozijnpanelen of isolerende deuren. U telt het aantal vierkante meter dan bij het glas op. Voor meer informatie verwijzen wij u door.

Wist u dat u tot ongeveer 30 procent van de kosten kunt terugkrijgen?

Denkt u eraan om uw woning te isoleren met HR++ of triple glas? Wellicht in combinatie met nieuwe kozijnen? De adviseurs van Kokall helpen u graag bij het uitkiezen van het type glas en het type kozijn dat het beste bij uw woning en woonwensen past. We begrijpen dat u na het lezen van dit stuk nog steeds met vragen zit. Klop gerust bij ons aan! Bij Kokall Kozijnen en Bouw stimuleren we verduurzaming en werken we graag samen met u als klant aan een betere wereld! Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan of bezoek onze showroom.

Benieuwd welke mogelijkheden er nog meer zijn voor het verduurzamen van je woning? Kijk dan op verbeterjehuis.nl!

Benieuwd welke mogelijkheden er nog meer zijn voor het verduurzamen van je woning?

KIJK DAN OP VERBETERJEHUIS.NL

Meer wereldnieuws

Ontdek
de wereld van Kokall Kozijnen en Bouw in onze showroom

Wilt u de wereld van Kokall Kozijnen en Bouw ontdekken? U bent van harte welkom in onze showroom! Ook zonder afspraak. Wilt u een gericht adviesgesprek? Dat kan. Check dan eerst even in door een adviesgesprek aan te vragen!

Klik hier voor het aanvragen van uw adviesgesprek