test

BLOG

Welke subsidies voor isolatiemaatregelen veranderen er voor u in 2023?

Bent u van plan om uw woning te verduurzamen of twijfelt u nog? Dan hebben wij goed nieuws voor u! Per 1 januari 2023 maakt de overheid het namelijk nóg aantrekkelijker om uw woning te verduurzamen. Lees er hier alles over.

Bent u van plan om uw woning te verduurzamen of twijfelt u nog? Dan hebben wij goed nieuws voor u! Per 1 januari 2023 maakt de overheid het namelijk nóg aantrekkelijker om uw woning te verduurzamen. De overheid stelt aantrekkelijke subsidies voor isolatiemaatregelen beschikbaar om u hierbij op weg te helpen.

In 2023 vinden er een aantal belangrijke veranderingen op het gebied van subsidies voor isolatiemaatregelen plaats. In dit blog leggen wij u graag uit hoe u hiervan kunt profiteren en wat wij voor u kunnen betekenen.

Subsidies voor 1 (of meer) uitgevoerde isolatiemaatregelen

Sinds 1 januari 2023 komt u al bij één isolatiemaatregel in aanmerking voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE-subsidie). U kunt dan tot ongeveer 15% van de isolatiekosten aan subsidie terugkrijgen. Wanneer u twee of meer isolatiemaatregelen uitvoert, kunt u tot ongeveer 30% van de kosten terugkrijgen. Dit maakt het voor u aantrekkelijk(er) om een extra isolatiemaatregel in uw woning te treffen. Let op: u krijgt (een deel van) uw kosten terug wanneer de isolatiemaatregel na 1 april 2022 is doorgevoerd.

Soorten isolatie

Er zijn verschillende maatregelen die u kunt treffen om uw woning te isoleren, waarbij u in aanmerking komt voor de ISDE-subsidie. Denk aan dakisolatie en glasisolatie, kozijnen en deuren.

Dak(kapel) isolatie

Wanneer u uw dak laat renoveren of een dakkapel laat plaatsen, kunt u ervoor kiezen om uw dak te isoleren. Zo houdt u niet alleen de kou buiten en de warmte binnen. Ook bespaart u veel energie en dus geld. Daarnaast werkt het ook nog geluidsisolerend én is het goed voor het klimaat. En niet te vergeten: het vergroot uw woon- en warmtecomfort. U komt in aanmerking voor deze subsidie wanneer u kiest voor dakisolatie of zolder/vlieringvloerisolatie en minimaal 20 m² van het bestaande dak isoleert. PS Zowel een schuin dak als een dakkapel kunt u isoleren.

Meer info over dak- en zolderisolatie

Glasisolatie, kozijnen en deuren

Ook kunt ervoor kiezen om geïsoleerd glas in uw ramen te plaatsen en/of uw kozijnen en deuren te vervangen. Slecht geïsoleerde ramen zorgen voor kou in uw woning en onnodig energieverbruik. Heeft u weleens gedacht aan HR++ of triple glas? Dit isoleert tot wel drie keer beter dan gewoon dubbelglas, dat al heel wat jaren oud is. Voor het beste resultaat adviseren wij u om dit -hoog- isolerende glas te combineren met nieuwe kozijnen en/of nieuwe deuren. Zo bespaart u niet alleen tot wel 30% op uw energierekening, ook uw woning wordt meer waard en het vergroot zeker uw woon- en warmtecomfort.

Wanneer u kiest voor glasisolatie geldt vanaf 1 januari 2023 voor de berekening van de glasoppervlakte de -zogenoemde- binnenwerkse maat. Wat dit betekent? U telt van binnenuit de totale oppervlakte van kozijn én glas bij elkaar op. Dat betekent dat uw (nieuwe) kozijn vanaf 2023 meetelt voor het subsidiebedrag per m². Deze wijziging geldt voor glasisolatie met een installatiedatum vanaf 1 januari 2023.

Meer info over glasisolatie, kozijnen en deuren en de voorwaarden waaraan moet voldaan

Subsidie aanvragen

Hoe vraag ik een subsidie aan voor de isolatiemaatregel die ik wil treffen? Dat kan op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Bekijk vooraf de aanvraagprocedure en controleer alle subsidievoorwaarden. Zorg ervoor dat uw isolatiemaatregelen precies op de manier worden uitgevoerd die in de voorwaarden staat, om in aanmerking te komen voor de ISDE-subsidie. De aanvraag van uw subsidie dient u binnen 24 maanden na uitvoering én betaling van de eerste (of enige) maatregel in. Doorloop hier het stappenplan van de RVO.

Tarieven subsidies isolatiemaatregelen

Hieronder vindt u de tarieven voor de subsidies per isolatiemaatregel. Bij twee maatregelen verdubbelen deze tarieven.

Soort isolatiemaatregel Subsidie per m² één maatregel Subsidie per m² één maatregel Minimaal vereiste
  Voor maatregelen uitgevoerd tussen 2-4-2022 en 1-1-2023 Voor maatregelen uitgevoerd vanaf 1-1-2023
 

Dakisolatie

 

€15

 

€15

 

20

HR++ glas €26,50 €23,00  

8 (in combinatie met isolerende panelen in kozijnen en/of isolerende deuren)

Triple glas €75,00 €65,50  

8 (in combinatie met isolerende panelen in kozijnen en/of isolerende deuren)

Nieuwe isolerende panelen in kozijnen met een isolatiewaarde ≤ 1,2 en > 0,7* €11,50 €10,00  

8 (in combinatie met glas of isolerende deuren)

Nieuwe isolerende panelen in kozijnen met een isolatiewaarde ≤ 0,7* €57,50 €45,00  

8 (in combinatie met glas of isolerende deuren)

Nieuwe isolerende panelen in kozijnen met een isolatiewaarde ≤ 1,5 en > 1,0* €26,50 €23,00  

8 (in combinatie met glas of isolerende panelen in kozijnen)

Nieuwe isolerende panelen in kozijnen met een isolatiewaarde ≤ 1,0* €75,00  

€65,50

 

 

8 (in combinatie met glas of isolerende panelen in kozijnen)

*Alleen mogelijk samen met HR++ of Triple glas

Termijn aanvraag subsidie isolatiemaatregelen

De termijn van een subsidieaanvraag binnen 24 maanden na uitvoeren van de eerste maatregel werkt ook in uw voordeel. Dit geeft u namelijk voldoende de tijd om in de periode na het uitvoeren van de eerste isolatiemaatregel, een tweede maatregel te laten uitvoeren. Denk aan het aan laten brengen van spouwmuurisolatie na het vervangen van uw kozijnen bijvoorbeeld. Vraagt u uw subsidie na de tweede maatregel aan? Dan kunt u de aanvragen combineren en verdubbelen de bovenstaande tarieven.

Al deze maatregelen zorgen ervoor dat uw woning in waarde stijgt! Wist u dat Kokall Kozijnen en Bouw uw leverancier kan zijn in het doorvoeren van dak(kapel)isolatie of glasisolatie, kozijnen en deuren? Wij denken graag met u mee over welke isolatiemaatregelen u het beste kunt treffen. En begrijpen dat u na deze blog wellicht nog vragen heeft. Klop daarom gerust bij ons aan! Kom eens langs in onze showroom of vraag hier vrijblijvend een adviesgesprek aan. Hopelijk zien wij u snel!

Ook interesse in onze producten?

VRAAG ADVIESGESPREK AAN

Ontdek
de wereld van Kokall Kozijnen en Bouw in onze showroom

Wilt u de wereld van Kokall Kozijnen en Bouw ontdekken? U bent van harte welkom in onze showroom! Ook zonder afspraak. Wilt u een gericht adviesgesprek? Dat kan. Check dan eerst even in door een adviesgesprek aan te vragen!

Klik hier voor het aanvragen van uw adviesgesprek