test

BLOG

Welkom in de wereld van vouwwanden

Een opkomende trend in Nederland die langzaamaan terrein begint te winnen van de schuifpui en openslaande deuren: vouwwanden. Met een vouwwand verdwijnt de grens tussen uw woning en uw tuin. Of tussen uw woon- en eetkamer. De wand kan namelijk volledig dicht en vrijwel compleet open. In deze blog zet Kokall alle voordelen van een vouwwand voor u op een rijtje en leggen we kort uit hoe een vouwwand werkt.

Een opkomende trend in Nederland die langzaamaan terrein begint te winnen van de schuifpui en openslaande deuren: vouwwanden. Met een vouwwand verdwijnt de grens tussen uw woning en uw tuin. Of tussen uw woon- en eetkamer. De wand kan namelijk volledig dicht en vrijwel compleet open. In deze blog zet Kokall alle voordelen van een vouwwand voor u op een rijtje en leggen we kort uit hoe een vouwwand werkt.

Hoe werkt een vouwwand?

Vouwwanden, harmonicawanden of een harmonica-schuifpui. Het principe is hetzelfde. Met een vouwwand biedt u de mogelijkheid om twee ruimtes gemakkelijk met elkaar te verbinden. De tuin met uw woning, de woonkamer met de leefkeuken of eetkamer, een overkapping met de tuin of zelfs twee aparte klaslokalen die u kunt transformeren tot één groot multifunctioneel klaslokaal. Maar hoe werkt een harmonicawand nou precies? De wand kan op verschillende manieren worden ingedeeld en uitgevoerd. Naar binnen of naar buiten vouwend. Alle delen naar één kant openend of juist de vouwdelen vanuit het midden naar de twee zijkanten openend. Met of zonder loopdeur. In de video hieronder ziet u hoe makkelijk u de vouwwand openschuift.

De voordelen van een glazen vouwwand

1. Maximale opening van de ruimte

Hierbij hebben we direct het belangrijkste kenmerk en grootste voordeel van de glazen vouwwand te pakken. Het trekharmonica-principe zorgt er namelijk voor dat de wand vrijwel compleet geopend kan worden. Een vijf meter brede vouwwand laat zich moeiteloos samenvouwen tot een pakket van 50-80 centimeter. Dat noemen we nog eens een vloeiende overgang van binnen naar buiten!

2. Verstandige investering

Net als een dakkapel of kunststof kozijnen met HR++- of HR Triple glas is een vouwwand een investering die zich bij de verkoop van uw woning altijd terugverdient. De totale waarde van uw woning kan door het plaatsen van een harmonicawand zelfs stijgen met een bedrag dat hoger is dan dat van de investering zelf. Het unieke karakter en de moderne uitstraling maken de pui tot een echte eyecatcher, de ranke profielen en het vele glas geven een prachtig panorama naar de naastgelegen binnen- of buitenruimte.

3. Energiebesparend

De glazen vouwwanden verhogen niet alleen de waarde van uw woning, u bespaart ook nog eens aanzienlijk op energie- en onderhoudskosten. De aluminium profielen zijn namelijk sterk geïsoleerd waardoor de glazen vouwwand maximale energiebesparing garandeert. In combinatie met zeer hoog isolerend glas verhoogt u het comfort in huis én verlaagt uw stookkosten. Win-win dus.

4. Hoge inbraakwerendheid

Alle glazen vouwwanden van Kokall Kozijnen & Bouw zijn hoogwaardig en uiterst stabiel. Alle vouwwanden hebben namelijk een gecertificeerde inbraakwerendheid volgens de inbraakwerendheidstest RC2, conform de nieuwste Europese norm. Veiligheid gegarandeerd!

5. Drempelvrije vloerrails zorgt voor toegankelijkheid en comfort

De panelen bewegen over een vloerrailsysteem, dat kan worden uitgevoerd met een ultraplat profiel dat het gewicht van de vouwwand draagt. Daarnaast worden de vouwdelen geleid door een rail die aan het plafond is bevestigd. Op deze manier is er geen dragende bovenconstructie nodig. Al het loopwerk wordt gemaakt van hoogwaardige rvs-onderdelen, zoals loopwielen en grepen, wat een zorgeloze bediening garandeert. In specifieke gevallen is er de mogelijkheid om te kiezen voor de verzonken vloerrail, wat zorgt voor een naadloze overgang tussen de twee ruimtes. Zo blijven of worden beide ruimtes voor iedereen toegankelijk, inclusief rolstoelgebruikers.

Een Solarlux vouwwand is een geweldige investering, maar deze koopt u waarschijnlijk niet alleen op basis van dit stuk tekst. Wij nodigen u dan ook van harte uit om bij ons in de showroom de Solarlux vouwwanden zelf te ervaren en zelf te beleven hoe ze werken. Kom gerust eens langs in onze showroom en probeer het zelf uit. Zo komt het pas echt tot leven en weet u ook veel beter waarvoor u kiest! Natuurlijk kunt u daarbij altijd op ons rekenen voor een goed advies op maat.

Ook interesse in onze producten?

VRAAG ADVIESGESPREK AAN

Meer wereldnieuws

Ontdek
de wereld van Kokall Kozijnen en Bouw in onze showroom

Wilt u de wereld van Kokall Kozijnen en Bouw ontdekken? U bent van harte welkom in onze showroom! Ook zonder afspraak. Wilt u een gericht adviesgesprek? Dat kan. Check dan eerst even in door een adviesgesprek aan te vragen!

Klik hier voor het aanvragen van uw adviesgesprek