test

BLOG

Welke kostenposten komen bij een dakkapel kijken?

Wilt u in één klap van uw ongebruikte zolder één of meerdere kamers in uw woning maken? Met een dakkapel of dakopbouw kan dat! Lees hier welke kostenposten daarbij komen kijken. 

Wilt u in één klap van uw ongebruikte zolder één of meerdere kamers in uw woning maken? Misschien omdat u extra slaapkamers nodig heeft, maar niet direct wilt verhuizen. Of omdat u een thuiswerkplek wilt creëren? Met een dakkapel of dakopbouw kan dat! Een dakkapel is er in alle soorten en maten. Hoe groot de dakkapel mag worden en wat praktisch is? Dat hangt af van uw persoonlijke situatie. Wellicht is een dakopbouw een betere optie voor u?

Omdat wij regelmatig de vraag krijgen welke -te verwachten- kostenposten bij een dakkapel komen kijken, zetten wij deze in dit blog voor u op een rij. Lees snel verder!

Verschillende soorten, maten en materialen dakkapellen

Er zijn verschillende soorten dakkapellen. Zo kunt u niet alleen kiezen uit het type dakkapel (prefab of maatwerk, met of zonder pannendak), maar ook uit het soort materiaal. Denk aan hout, kunststof of een combinatie van beide. Dit hangt volledig van uw wensen af. Gaat u voor gemak? Dan is een prefab dakkapel in combinatie met kunststof dé ideale oplossing. Een prefab dakkapel wordt namelijk binnen één dag geplaatst en kunststof is onderhoudsarm.

De meeste mensen kiezen hier dan ook voor. Waarom? Terugkerend onderhoud op hoogte is voor velen namelijk niet gemakkelijk uit te voeren. En de dakkapel is op een manier te maken dat deze niet van hout te onderscheiden is, wanneer u -onder andere- kiest voor Keralit gevel- en dakrandpanelen.

Een prefab óf maatwerk dakkapel?

Wat het verschil is in kosten tussen een prefab en maatwerk dakkapel? De investering die u doet bij een prefab dakkapel ligt wellicht hoger. Máár u krijgt er meer voor terug. U zit namelijk een minimale periode in de overlast, het dak ligt in de nacht én met regen niet open en het is sneller klaar. Daarnaast is de kwaliteit van een prefab dakkapel hoger, omdat deze gemaakt wordt in een overdekte, beschermde ruimte in plaats van de buitenlucht, waar op het dak slechte weersomstandigheden vrij spel hebben tijdens de bouw van een dakkapel. Verder bereikt u bij prefab dakkapellen zeer hoge isolatiewaardes door het gebruik van hoogwaardig hardschuim isolatie in de dak- en zijwangconstructie. Een win-win situatie dus.

De kosten van het plaatsen en monteren van een dakkapel

Bij het monteren en plaatsen van een dakkapel komen verschillende kosten kijken. Zo bestaan de vaste kosten uit de dakkapel zelf, een container voor de afvoer van bouw- en sloopmateriaal en een mobiele kraan voor het plaatsen van de dakkapel. Maar denkt u ook aan de kosten voor (het aanvragen van) de vergunning en het tekenwerk? In sommige gevallen is een vergunning verplicht. Wij adviseren u graag of in uw situatie een vergunning nodig is. Naast de vergunningskosten komen ook nog legeskosten kijken. Dit zijn kosten die u aan uw gemeente betaalt voor het behandelen van uw aanvraag, ook wel het verlenen van die vergunning. Om u te ontzorgen nemen wij indien gewenst het tekenwerk én het aanvragen van die vergunning uit handen.

Optionele kosten dakkapel

Is het uw wens om gelijk uw zolder op de schop te nemen na het plaatsen van de dakkapel? Bijvoorbeeld voor het maken van extra kamers en bergruimte achter de knieschotten? Houd dan rekening met verbouwings- en elektrakosten. Wilt u gelijk meer sfeer in deze kamers creëren? Plaats dan ook horren en raamdecoraties in de dakkapel. Wilt u met uw dakkapel één of meerdere slaapkamers te creëren? Geïntegreerde rolluiken en/of airconditioning zijn hier een perfecte aanvulling op. Op deze manier breidt u uw dakkapel verder uit, kleedt u hem verder aan en wijzigt uw investering automatisch ook.

Kokall Kozijnen en Bouw: uw allround partner

Wist u dat Kokall Kozijnen en Bouw bij zowel het monteren, plaatsen als afwerken als uw partner kan fungeren? Wij bieden u niet alleen ‘kale’ dakkapellen met een kraan en container aan. Ook bouwen wij nieuwe zolderkamers inclusief het plaatsen van cv-installatie, elektra en indien gewenst geïntegreerde rolluiken en airconditioning. En die vergunning? Laat dat maar aan ons over!

Bij Kokall Kozijnen en Bouw begrijpen wij dat een dakkapel een flinke investering is. Maar wanneer u berekent hoeveel netto gebruiksoppervlakte u er in uw woning voor terugkrijgt, dan is het de investering zeker waard. Zie het als een ‘goedkope’ uitbreiding van uw woning. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Kom dan eens langs in onze showroom of vraag hier vrijblijvend een adviesgesprek aan. Hopelijk zien wij u snel!

Ook interesse in onze producten?

VRAAG ADVIESGESPREK AAN

Ontdek
de wereld van Kokall Kozijnen en Bouw in onze showroom

Wilt u de wereld van Kokall Kozijnen en Bouw ontdekken? U bent van harte welkom in onze showroom! Ook zonder afspraak. Wilt u een gericht adviesgesprek? Dat kan. Check dan eerst even in door een adviesgesprek aan te vragen!

Klik hier voor het aanvragen van uw adviesgesprek