test

BLOG

Kunststof, aluminium of hardhout: welkom in de wereld van kozijnen

Kunststof, aluminium of hardhout kozijnen: wat is het verschil? Óf beter gezegd: wat past het best bij uw woning en wensen? Kom er in dit blog achter!

Zegt u Kokall, dan zegt u kozijnen. Al sinds onze oprichting in 1992 werken wij met hoogwaardige kozijnen. Als één van de grootste WERU-dealers in Nederland hebben wij jarenlang de nodige kennis en kunde opgedaan. Maar waar u vroeger veelal hardhouten kozijnen zag, is dat beeld vandaag de dag wel veranderd. Zo zien we steeds vaker dat men kiest voor kunststof of aluminium.

Maar wat zijn de verschillen tussen deze drie? Óf beter gezegd: wat past het best bij uw woning en wensen? In dit blog komt u erachter!

Hardhouten kozijnen

Wanneer u van een natuurlijke uitstraling houdt, is een hardhouten kozijn wellicht de beste optie. In tegenstelling tot de andere kozijnsoorten, is dit soort van ‘natuurlijk’ materiaal en als enige van de drie bewerkbaar. De hardhouten kozijnen staan daarnaast bekend om hun lange levensduur en zijn bestand tegen verschillende (extreme) weersomstandigheden. Maar let op: mits het hout van goede kwaliteit is en het goed onderhouden wordt. Én hoe weet u of de kwaliteit van het hout goed is? De duurzaamheidsklasse van het hout speelt hier een belangrijke rol, maar laat u hierover altijd adviseren door een specialist.

Naast de investering in hardhouten kozijnen, komen er ook nog kosten voor het schilderwerk kijken. Én die kosten zijn niet tijdelijk. De hardhouten kozijnen worden namelijk gegrondverfd aangeleverd en gemonteerd. Afhankelijk van de kleur van de kozijnen en de gevelzijde, komen die kosten elke drie jaar terug. Laat u hierover altijd adviseren. Bij Kokall bent u hiervoor aan het juiste adres.

Kunststof kozijnen

De laatste jaren zijn kunststof kozijnen aan een flinke opmars bezig. Maar waarom? Dit kent verschillende oorzaken. Net als de hardhouten kozijnen kent de kunststof variant een lange levensduur, maar kunststof vereist veel minder onderhoud. Daarnaast zijn kunststof kozijnen geluiddempend, zeer goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden én kan het niet gaan rotten. Maar niet alleen dat. Het kozijn zelf werkt ook nog eens zeer isolerend.

Een andere belangrijke bijkomende factor is de verandering in uitstraling. Waar een kunststof kozijn in het verleden een spierwit, glad en vlak kozijn was. Zijn de modellen van kunststof kozijnen vandaag de dag, dankzij nieuwe ontwikkelingen, niet meer van hout te onderscheiden. Mocht u dus het gemak van kunststof kozijnen willen ervaren én de ‘look’ van een hardhouten kozijn? Denk dan eens na over WERU kunststof kozijnen met een houten ‘look and feel’. Laat u hierover adviseren door ons!

Aluminium kozijnen

Tot slot kunt u ook kiezen voor aluminium kozijnen. Net als kunststof is aluminium onderhoudsarm. Wanneer u uw huis een moderne uitstraling wilt geven, is dit wellicht de beste optie. Dit komt door de strakke lijnen én slanke profielen. In steeds meer situaties wenst de klant zwarte, slanke kozijnen met een staal-look. Een trend in de wereld van kozijnen. Echter zijn stalen kozijnen zeer prijzig. Met aluminium kozijnen behaalt u dezelfde uitstraling, tegen een veel lagere investering. Daarnaast kennen aluminium kozijnen door de laatste technieken een zeer hoge isolatiewaarde en nemen ze geen vocht op, waardoor ze niet gaan roesten. Het aloude principe dat aluminium kozijnen aan de binnenzijde condenseren, is al jaren verleden tijd. Daarentegen ligt de investering in aluminium kozijnen wel wat hoger dan de andere soorten. Maar als u dit afzet tegen het jarenlange gebruiksgemak én de prachtige uitstraling, dan is dit al snel van ondergeschikt belang!

Oké, duidelijk! En wat moet ik nu kiezen dan?

Zijn uw kozijnen aan vervanging toe of gaat u uw woning uitbreiden? En bent u benieuwd naar welk type kozijn het beste bij uw woning én wensen past? Kom dan eens langs in onze showroom of vraag hier vrijblijvend een gesprek aan. Hopelijk zien wij u snel!

Ook interesse in onze producten?

VRAAG ADVIESGESPREK AAN

Meer wereldnieuws

Ontdek
de wereld van Kokall Kozijnen en Bouw in onze showroom

Wilt u de wereld van Kokall Kozijnen en Bouw ontdekken? U bent van harte welkom in onze showroom! Ook zonder afspraak. Wilt u een gericht adviesgesprek? Dat kan. Check dan eerst even in door een adviesgesprek aan te vragen!

Klik hier voor het aanvragen van uw adviesgesprek