2020: voor Kokall Kozijnen en Bouw een nóg mooier jaar dan 2019

De laatste maand van 2020 is aangebroken. Tijd om terug te blikken op een bewogen, maar succesvol jaar én om vooruit te kijken naar 2021. Wat waren de hoogtepunten, welke uitdagingen kwamen we tegen en wat zijn de plannen en verwachtingen voor het nieuwe jaar? In deze blog vertelt Henrik Kok van Kokall je er graag meer over.

Blije klanten; daar doen we het voor

We hadden het vooraf niet kunnen bedenken, maar 2020 is voor ons een nog mooier en succesvoller jaar geworden dan 2019. We hebben het drukker dan voorgaande jaren én we hebben veel (nieuwe) klanten blij mogen maken met een verbetering aan hun woning of bedrijfspand. Dit varieert van WERU kozijnen, prachtige vouw- en schuifwanden tot raamdecoratie voor het thuiswerkkantoor. Henrik: “Daar zijn we onwijs dankbaar voor! We streven namelijk naar 100% klanttevredenheid. Als je ziet dat klanten voor een tweede keer terugkomen of ons aanbevelen binnen hun kennissenkring, dan merk je gewoon dat we het goed doen met het oog op klantenbinding en klanttevredenheid.”

Bijzondere projecten in 2020

Elk project die wij naar tevredenheid van de klant opleveren, voelt voor ons als een nieuw hoogtepunt. Maar een groot project dat ons toch wel het meest is bijgebleven van dit jaar -en mooi is voor ons portfolio- is het project bij de Calvijnschool en Het Sterrenlicht. Voor deze nieuwe scholen in Bunschoten-Spakenburg mochten we alle kozijnen leveren. We kozen voor WERU kozijnen met zeer hoog isolerende triple beglazing, onder andere omdat deze kozijnen onderhoudsvrij zijn. Een andere mooie ontwikkeling is dat aannemers ons steeds vaker weten te vinden als leverancier voor raam- en deurkozijnen bij hun bouwprojecten. Dit zijn hele mooie samenwerkingen die we in 2021 hopen uit te breiden. Naast mooie klantprojecten hebben we dit jaar ook geïnvesteerd in een online wervingscampagne om een nieuwe medewerker te vinden. Dit heeft ervoor gezorgd dat we een nieuwe en zeer gewenste kracht hebben aangenomen, die in januari start.

2020 kende ook een aantal uitdagingen

Naast de prachtige hoogtepunten, kregen we in 2020 ook te maken met een aantal uitdagingen. Of eindelijk één hele grote uitdaging, namelijk Covid-19. We zijn blij en dankbaar dat we ondanks de pandemie het grootste gedeelte van het jaar toch door konden blijven werken, want voor veel andere branches was dat een ander verhaal. Het was even schakelen, maar we hebben in maart een goede manier gevonden om onze klanten volgens de maatregelen van het RIVM te helpen en te adviseren.

Henrik: “Onze showroom was de afgelopen maanden op afspraak open. Dat betekende wel dat de agenda sneller vol raakte. Wat iets langere wachttijden opleverde. Het was superfijn om te merken dat mensen alsnog het vertrouwen in ons hadden en begrip toonden voor de langere doorlooptijden. Dankzij het begrip van de klanten en de altijd positieve inzet van de monteurs konden wij de boel draaiende houden, tot 14 december 2020”

Vooruitblik 2021

Door de lockdown die maandag 14 december werd afgekondigd door president Mark Rutte kan Kokall Kozijnen en Bouw het jaar niet afsluiten zoals ze gehoopt hadden. Henrik vertelt hierover: “Normaal gesproken is de kerstperiode één van de drukste periodes van het jaar, maar helaas moeten ook wij onze showroom sluiten tot ten minste 19 januari 2021. Hierdoor kunnen ingeplande afspraken in de showroom niet doorgaan. Dit vinden wij natuurlijk ontzettend vervelend, maar de gezondheid van u en ons personeel vinden wij het allerbelangrijkste. Uiteindelijk krijgen we alleen sámen corona onder controle, dus dat geldt ook voor ons. Hopelijk dragen wij daar op deze manier ons steentje aan bij en kunnen we u in het nieuwe jaar weer gezond en veilig in onze showroom ontvangen.

Achter de schermen zullen we niet stil gaan zitten de komende periode. Ons team wordt in 2021 uitgebreid met nieuw personeel én onze showroom zal een flinke make-over krijgen. Het aanbod van Velux dakramen en Weekamp binnen- en buitendeuren op onze eerste verdieping wordt geactualiseerd. Zo kunnen we onze klanten het nieuwste aanbod laten zien in de showroom. Én gaan we mee in de trends en productontwikkelingen rondom kozijnen, raamdecoratie en deuren. We kunnen dan ook niet wachten om dit te gaan realiseren en het met u te delen zodra het weer kan.

Bedankt voor uw vertrouwen en we kijken uit naar een nieuw, succesvol jaar met tevreden klanten! Heeft u plannen om in 2021 te investeren in uw woning? Bijvoorbeeld in nieuwe Velux dakvensters, raamdecoratie of een terrasoverkapping. Wij denken graag met u mee! Neem hier contact met ons op.